Test de prevalență COVID-19 în următoarele trei luni

Studiul va arăta în ce măsură populația României s-a imunizat la COVID-19 și va stabili măsurile ce vor fi luate de Ministerul Sănătății începând cu luna septembrie.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2020 - 09:36

Testul de prevalență începe în această lună și se va termina la sfârșitul lunii august. A fost stabilit un eșantion de 29.019 subiecți, repartizați pe toate județele țării, funcție de densitatea populației.

Pacienții care vin la laboratoatele de analiză stabilite de Ministerul Sănătății pentru recoltarea de analize pentru altă patologie, patologie obișnuită sau pentru evaluare vor fi întrebați dacă își dau acordul ca serul rezidual rămas după lucrarea analizelor să fie folosit în cadrul studiului.

„Odată primit acordul, Institutul Național de Sănătate Publică va lucra probele. Sunt niște teste imunologice, teste ce ne dau posibilitatea de a vedea imunizarea pe grupe de vârstă, pe județe, regiuni și la nivel național.”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la B1 TV.

Datele vor fi centralizate iar Ministerul Sănătății speră să afle câți români au trecut prin boală și câți sunt imunizați, informații vitale pentru a previziona în ce măsură România va mai avea sau nu un episod epidemic spre sfârșitul anului.

 

Citește totul despre:

#covid-19

Comentarii