10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSănătateStart în sesiunea de webinarii inițiate de Comitetul de Coordonarea a Vaccinării...

Start în sesiunea de webinarii inițiate de Comitetul de Coordonarea a Vaccinării anti-Covid

Ieri, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a organizat un webinar pentru cele 10 spitale de linia I, angrenate în lupta contra COVID-19, respectiv:

– Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;

– Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”;

– Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Dr. Victor Babeş” (inclusiv secţia externă modulară Pipera);

– Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Cluj-Napoca;

– Constanţa – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Constanţa;

– Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş”, Craiova;

– Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;

– Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea”, Baia Mare;

– Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou”, Suceava;

– Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş”, Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital- secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).

Prezentările au fost centrate pe aspecte care vizează atât vaccinarea împotriva COVID-19, cât şi liniile de conduită în comunicarea legată de vaccinare. Acestea sunt adresate personalului medical, ce reprezintă elementul-cheie în succesul campaniei de vaccinare şi, implicit, de stopare a pandemiei de COVID-19.

 

 

La final, întâlnirea a fost deschisă unei sesiuni extinse de întrebări şi răspunsuri.

Sesiunea de informare de tip webinar din 18 decembrie reprezintă una dintre acţiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-ţintă îl constituie reprezentanţii corpului medical (reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale de medici şi ai asociaţiilor de pacienţi, reprezentanţi ai rezidenţilor şi ai studenţilor la medicină, dar şi de la nivelul Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România). În perioada 16-19 decembrie 2020, astfel de webinarii vor fi organizate zilnic.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă