6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateRomânia va avea asistenți medicali de nivel european

România va avea asistenți medicali de nivel european

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali a anunțat, ieri, începerea înscrierilor pentru programul de studii universitare pentru asistenți medicali. Astfel, în data de 14 iulie 2021, persoanele interesate de o carieră medicală sunt așteptate la acțiunea denumită Spot Admission.

Conceput astfel încât să simplifice procesul de admitere, Spot Admission este un eveniment de admitere bazat pe un interviu la finalul căruia candidații care au obținut cel puțin 7,50 la examenul de Bacalaureat și care dețin cunoștințe avansate de limba engleză (minim nivel B2) vor ști dacă au fost sau nu admiși la facultate.

Împreună cu Universitatea Coventry din Anglia, “Academia Europeană pentru Asistenți Medicali oferă acces la un program de licență de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist”, anunță un comunicat de presă. După cum se știe, profesia de asistent medical este deficitară din punctul de vedere al resursei umane, atât în România cât și în alte țări.

Dan Cârciumaru, manager Programe Educaționale Educaționale la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, precizează că tinerii din România pot urma cursuri de specializare în profesia de asistent medical echivalente cu cele din Regatul Unit, dar în schimbul unor tarife aflate la jumătate față de cele din Marea Britanie.

„Programa de studii și diploma la finalul facultății sunt identice cu cele ale unui student care studiază în Marea Britanie însă costurile de școlarizare sunt la mai puțin de jumătate”

Dan Cârciumaru,

Manager Programe Educaționale

George Radoicovici, decanul Academiei Europene pentru Asistenți Medicali, a explicat că viitorii cursanți admiși vor fi instruiți de “asistenți seniori” din Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, cu experiență îndelungată în România, precum și de profesori care lucrează la Universitatea Coventry din Marea Britanie.

“Prin programele noastre educaționale, studenții beneficiază de o formare practică riguroasă, într-un centru de simulare ultramodern, dotat cu simulatoare de ultimă generație”

George Radoicovici,

Decan

Costurile de școlarizare în România sunt la jumătate față de cele din Marea Britanie iar în unele situații cursantul poate avea costuri zero pe întreaga durată a programului de studii.

Tinerii admiși la cursurile din România vor beneficia de îndrumarea profesorilor de la Universitatea Coventry, care a obținut Gold Standard în 2019 în învățare și predare și a cărei facultate de asistenți medicali și moașe este considerată a treia din Regatul Unit.

În România, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali beneficiază de un campus propriu, construit sub forma unui mini-spital dotat cu echipamente high-tech, care permit replicarea diferitelor scenarii clinice: manechine umanoide robotice de ultimă generație care pot simula orice simptom sau condiție medicală supusă studiului, de la dilatarea anormală a pupilelor, până la stopul cardio-respirator. Manechinele sunt dotate cu circuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltării de probe biologice. În timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanță, din camere de examinare și observare, conform temelor propuse. În plus, studiul clasic al anatomiei este ajutat de utilizarea ochelarilor AR, care permit observarea sistemelor corpului uman cu ajutorul unor holograme de înaltă definiție.

„Deschidem o nouă sesiune de înscrieri pentru toți cei care își doresc o carieră în domeniul sănătății. Prin programele noastre educaționale, studenții beneficiază de o formare practică riguroasă, într-un centru de simulare ultra-modern, dotat cu simulatoare de ultimă generație. De asemenea, au în permanență acces la know-how-ul asistenților seniori din Rețeaua REGINA MARIA, precum și al profesorilor de la Universitatea Coventry, bucurându-se astfel de o experiență de învățare unică. La finalul ciclului de studiu, absolvenții noștri vor avea siguranța unui loc de muncă în Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și o diplomă de licență recunoscută internațional”, a declarat decanul George Radoicovici.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă