Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

9000 de medici și farmaciști susțin examenul de rezidențiat

Aproape 9000 de candidați din toată țara s-au înscris pentru a susține, duminică, 8 decembrie, examenul de rezidențiat.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2019 - 21:18

În total, în cele șase centre de examen din România și-au depus dosarele pentru participarea la examenul de rezidențiat 8.876 de candidati, dintre care 6.283 pentru domeniul Medicină, 1.740 pentru Medicină Dentară și 853 pentru domeniul Farmacie.

Concursul este organizat de Ministerul Sănătății și se desfășoară duminică, 8 decembrie 2019, la nivel național, în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

În Centrul Universitar București, în acest an, s-au înscris 3259 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, pentru examenul de admitere în rezidențiat.

,,Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila s-a pregătit intens pentru buna desfășurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generație de medici și farmaciști. Dintre cei 3259 de candidaţi inscrişi in centrul universitar Bucureşti, 1902 sunt absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.

Ministerul Sănătății a scos la concurs, pentru această sesiune de examen, 4.710 locuri și posturi, astfel: 3.960 în domeniul Medicină, 398 în domeniul Medicină Dentară, 256 pentru Farmacie, respectiv 96 de locuri pentru Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne - ministerele care au rețea sanitară proprie.

Concursul de duminică se desfășoară sub forma unui test-grilă, cu câte 200 de întrebări identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.

Comentarii