Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Primarul Timișoarei a scurtat inutil programul teraselor. Spune că a fost indus în eroare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis, duminică seara, eliminarea obligației de închidere a teraselor la ora 23.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2020 - 19:43

"Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se. Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost. Pentru că nu există niciun caz de îmbolnăvire a cuiva la vreo terasă din Timişoara, după ora 23,00, cum nu există nici înainte de ora 23,00. Cu respectarea exigenţelor logice, eficiente, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze, să empatizeze, să socializeze - doar omul este fiinţă socială şi nu cred că îşi propune cineva să o transforme, nu să stea închişi în casă, când nu este cazul; când a fost cazul, am stat. Precizez că poziţia mea faţă de cei ce nu respectă regulile, faţă de cei ce pun în pericol sănătatea semenilor este una necruţătoare. Nimeni nu are un astfel de drept", a explicat primarul Nicolae Robu într-un text postat pe pagina lui de Facebook.

Textul a fost postat de primar înaintea şedinţei de duminică seară a CJSU Timiş, ședință în care s-a corectat eroarea.

În cadrul ședinței extraordinare de duminică, 2 august, CJSU Timiş a decis că "se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile publice deschise, respectiv pieţe comerciale, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor (cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al municipiului Timişoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice".

De asemenea, se menține interdicția funcţionării sălilor de jocuri de noroc între orele 23,00-6,00.

În schimb, terasele sunt lăsate să funcționeze și în acest interval orar.

Comentarii