31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSănătatePatru din cinci români infectați cu noul coronavirus care și-au pierdut viața...

Patru din cinci români infectați cu noul coronavirus care și-au pierdut viața aveau peste 60 ani

O treime dintre cazurile înregistrate în România în săptămâna 14 – 20 septembrie sunt la persoane confirmate pozitiv în București și în județele Iași, Cluj, Timiși și Suceava. Capitala este prima și în ceea ce privește decesele în rândul bolnavilor internați în spitale cu Covid-19. Urmează județele Maramureș, Bihor, Hunedoara și Prahova.

Potrivit datelor centralizate de INSP, în București și în 11 județe rata de incidență cumulată a depășit 100 cazuri la suta de mii de locuitori iar trendul îmbolnăvirilor este ascendent în 15 județe din țară. Cei mai vulnerabili în fața bolii rămân bărbații, cu o pondere a deceselor de aproape 60%, iar persoanele trecute de 60 ani au o rată de deces de peste 80% din total.

4.776 cadre medicale s-au îmbolnăvit până acum în România, 93 dintre ele în ultima săptămână. În cazul acestora este vorba de transmitere comunitară, majoritatea infectărilor fiind înregistrate la medici și asistenți medicali abia reveniți din concediile de odihnă. În continuare, bolnavii care suferă de afecțiuni cardiovascule sunt cei mai expuși unor forme grave de infecție cu Covid-19. Diabetul, afecțiunile neurologice, afecțiunile renale, obezitatea și afecțiunile pulmonare sunt și ele printre comorbidități.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă