39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSănătateNelu Tătaru anunță stabilizarea evoluției pandemiei de Covid

Nelu Tătaru anunță stabilizarea evoluției pandemiei de Covid

”Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi – 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă. Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli’, a declarat la Constanța Nelu Tătaru.

Cât privește așteptata ridicare a restricțiilor privind programul restaurantelor, Ministru Sănătății a reiterat faptul că autoritățile își vor relaxa măsurile preventive doar în momentul în care, timp de două săptămâni, consecutiv, se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire.

”Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a precizat Nelu Tătaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă