23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSănătateNavigarea pe internet poate ajuta la protejarea împotriva demenței în rândul adulților...

Navigarea pe internet poate ajuta la protejarea împotriva demenței în rândul adulților în vârstă

Un nou studiu demonstrează efectul utilizării internetului în rândul persoanelor în vârstă ca mijloc de prevenire a demenței.

Studiul a constatat că persoanele în vârstă care utilizează în mod regulat internetul au aproape jumătate din riscul de a dezvolta demență, comparativ cu cele care nu folosesc în mod regulat internetul, notează medicalnewstoday.com.

Aautorii studiului au urmărit sănătatea cognitivă a 18.154 de adulți care nu sufereau de demență. Persoanele aveau între 50 și 64,9 ani la începutul studiului.

Utilizatorii obișnuiți de internet au avut un risc redus cu 43% de a dezvolta demență, în comparație cu cei care nu erau utilizatori obișnuiți. Până la sfârșitul studiului, 4,68% dintre persoane fuseseră diagnosticate cu demență.

Constatările sugerează că persoanele care utilizează zilnic internetul între 1 și 2 ore au prezentat cea mai mare reducere a riscului de demență.

Cei care nu au intrat niciodată pe internet sau au stat acolo mai mult de două ore au rămas la un risc mai ridicat de demență. Cu toate acestea, autorii avertizează că dimensiunile mici ale eșantioanelor au împiedicat observarea unor diferențe semnificative între grupurile de utilizatori.

Autorii studiului au analizat, de asemenea, dacă nivelul de educație, rasa-etnia, sexul și generația au avut un impact asupra asocierii dintre utilizarea internetului și riscul de demență. Ei au constatat că riscul de demență nu a variat în funcție de acești factori.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lacul Techirghiol a secat din cauza arșiței

Lacul Techirghiol, cel mai întins lac sărat din România, a secat din nou. Tocmai din acest motiv, celebrul nămol recunoscut pentru proprietățile sale...

Apple ar oferi 2 miliarde de dolari pentru drepturile de difuzare din Formula 1

Apple plănuiește un alt potențial acord sportiv pentru Apple TV+, susținând că se gândește să ofere 2 miliarde de dolari pe an pentru drepturile...

Cutremur, duminică dimineața, în Vrancea

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 3:39 în județul Vrancea.Sismul a avut magnitudinea 2,1 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies