Ministrul Sănătăţii, după şapte decese cauzate de gripă: Nu putem vorbi despre o epidemie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. De asemenea, Pintea spune că nu a fost anunţată ca vreun spital să fi intrat în carantină.

Share

Rl online 0 comentarii

15.01.2019 - 12:07

"Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Sorina Pintea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sănătăţii anunţă că au fost achiziţionate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că statul acoperă vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni şi femei gravide.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei de la începutul acestui sezon. Niciuna dintre acestea nu era vaccinată antigripal.

Comentarii