20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSănătateMinistrul Sănătăţii, după şapte decese cauzate de gripă: Nu putem vorbi despre...

Ministrul Sănătăţii, după şapte decese cauzate de gripă: Nu putem vorbi despre o epidemie

“Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment”, a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Sorina Pintea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sănătăţii anunţă că au fost achiziţionate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că statul acoperă vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni şi femei gravide.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei de la începutul acestui sezon. Niciuna dintre acestea nu era vaccinată antigripal.

Cele mai citite

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă