28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSănătateÎn toate spitalele sunt locuri libere pentru Covid, susține ministrul Tătaru

În toate spitalele sunt locuri libere pentru Covid, susține ministrul Tătaru

„Noi în acest moment avem 1054 de paturi de terapie pentru Covid”, iar dintre acestea, „în toate spitalele” sunt locuri libere pentru pacienți cu coronavirus, a declarat, joi, la un post de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul a susținut că aceste locuri libere sunt asigurate prin faptul că, prin decizia medicului curant, unii pacienți testați pozitiv rămân izolați acasă – deci nu mai e nevoie să fie internați în spital.

Dacă, eventual, un pacient cu Covid ajunge la un spital care nu-l poate primi, el este dirijat spre alt spital, a asigurat ministrul Sănătății. „Dacă nu mai are loc la ATI, îl transferăm într-un județ învecinat sau la distanță”, a explicat ministrul.

Nelu Tătaru a respins ideea că, din cauza numărului prea mare de infectări, medicii ar fi obligați să decidă pe cine primesc să fie internat în spital și pe cine nu primesc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă