1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSănătateHarta vaccinurilor în România: 60% din centre au ser Pfizer, 30% Astra...

Harta vaccinurilor în România: 60% din centre au ser Pfizer, 30% Astra Zeneca, 10% Moderna

Preşedintele CNCAV precizează că, ”în câteva săptămâni”, cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor primi o estimare a momentului când vor fi vaccinaţi şi se ia în calcul posibilitatea de a se spune de la început ce vaccin va fi folosit la imunizarea fiecărei persoane.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că autorităţile iau în calcul ideea ca oamenii să ştie din timp cu ce ser vor fi imunizaţi, chiar de la momentul înscrierii pe lista de aşteptare.

”Nu e firesc să stai trei săptămâni pe o listă de aşteptare şi să afli în ziua notificării că este, de fapt, un vaccin pe care poate nu vrei să-l foloseşti. Va creşte timpul de aşteptare şi implicit va îngreuna campania de vaccinare”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a explicat că 60% din centre au vaccin de la Pfizer, 30% de la Astra Zeneca şi 10% – Moderna.

De asemenea, preşedintele CNCAV precizează că, ”în câteva săptămâni”,  cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor primi o estimare a momentului când vor fi vaccinaţi şi se ia în calcul posibilitatea de a se spune de la început ce vaccin va fi folosit la imunizarea fiecărei persoane.

Întrebat dacă persoanele care s-au vaccinat cu o primă doză de ser de la compania AstraZeneca şi cărora le este teamă să primească doza a doua pot relua imunizarea cu un alt ser, Valeriu Gheorghiţă a precizat că recomandă completarea schemei de vaccinare cu serul inoculat iniţial, dând asigurări că studiile arată că la rapel reacţiile adverse sunt mai puţin severe.

”La acest moment nu avem suficiente date disponibile din punct de vedere medical şi care este momentul oportun de reluare a schemei de vaccinare”, a explicat el.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă