Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Clădire nouă pentru Spitalul Witting

Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate (CF) „Witting“ din Capitală va beneficia de un ambulator integrat – construcție nouă, conform unui proiect depus la Compania Națională de Investiții.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2019 - 11:49

Ambulatorul integrat va permite tratarea pacienților complet în unitatea spitalicească și monitorizarea de la data internării până la momentul externării.

Noua construcție va avea o amprentă pe teren de 25x40 metri și se va desfășura pe 5 niveluri. Conform estimărilor unității sanitare, noul ambulator integrat ar urma să trateze între 1.800 și 2.000 de pacienți pe an. Aceștia vor fi monitorizați de la preluare și postoperatoriu.

Costul estimat al ambulatorului integrat este de aproximativ 1,2 milioane euro, la care se adaugă costul dotării noului spațiu.

Proiectul este unul mai vechi, dar care a stagnat mai mulți ani. În noua clădire ar urma să fie internați pacienți pentru investigații în mai multe discipline medicale, precum cardiologie sau ginecologie. „Este un proiect mai vechi, demarat de mine în vechiul mandat de manager al spitalului, dar abandonat de cei care au urmat la conducerea unității. Acum vrem să reluăm proiectul. Este o chestiune de timp până la acordarea finanțării. Proiectul este la Compania de Investiții. Avem și acordul pentru terenul unde va fi construită clădirea“, a declarat pentru „România liberă“ managerul Spitalului Witting, Cristian Banu.

Noua clădire se va învecina cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila“.

Spitalul CF nr. 1 Witting a fost dotat în ultimii ani și cu aparatură nouă pentru radiografie și un computer tomograf (CT). Noul aparat de realizare a radiografiilor reduce expunerea la radiații, atât a pacienților, cât și a cadrelor medicale, cu până la 200% față de dispozitivele vechi.

Din luna ianuarie a anului 2014, Spitalul Witting a fost renovat complet, în urma proiectului de consolidare şi refuncționalizare semnat cu Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor (această din urmă instituție este și cea căreia îi este subordonat spitalul). Spitalul CF
nr. 1 este unitatea unde sunt realizate analize de specialitate pentru angajații din Transporturi (feroviar, naval, aerian etc.).   

Comentarii