31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSănătateCăștile de realitate virtuală, de ajutor la naştere

Căștile de realitate virtuală, de ajutor la naştere

Femeile însărcinate care au testat aparatul spun că acesta este ca un simulator și le ajută să se relaxeze. „Este o oportunitate excelentă de a folosi acest lucru în special la femeile aflate în travaliul timpuriu, pentru a încerca să le ajute să depășească momentul cu ajutorul respirației și relaxării“, a explicat şefa moașelor din Consiliul pentru Sănătate din Cardiff. Căștile de realitate virtuală au fost date femeilor care au mers la spital pentru travaliu indus, iar kit-ul a fost cel mai bine folosit în primele etape ale naşterii, deoarece femeile au reușit să se controleze mai ușor.

57% dintre cele care au participat la un studiu recent au declarat că au simțit mai puțină durere în timpul nașterii și niciuna nu a mai avut stări de anxietate. Terapia prin realitate virtuală a fost implementată inițial pentru durerile intrinseci, cauzate, spre exemplu, de fracturi. Pentru acestea au fost create imagini care să îl facă pe pacient să simtă că plutește într-un ocean, printre vietățile marine. Pentru nașteri, este nevoie de imagini și sunete diferite, asta pentru că este vorba despre un alt tip de durere.

Este nevoie de muzică liniștitoare, cuvinte de meditație citite de actori atent selecționați pentru acest rol și imagini cu pământ, apă și foc. Femeile care nasc vor fi purtate virtual pe plaje atinse de ape, vor ajunge în preajma unui foc de tabără și în final în fața unui copac înflorit, de culoare roz, al cărui design este realizat după o placentă.

„Ne-am dorit ca femeile să fie relaxate, dar să rămână conectate la experiența din timpul nașterii. Nu vrem să uite de faptul că aduc pe lume un copil, vrem să le conectăm cu această experiență. Să le ajutăm să înțeleagă prin ce trece copilul și ce se întâmplă în corp”, a declarat unul dintre autorii studiului. Specialiștii sunt de părere că dispozitivele de realitate virtuală pentru femeile care nasc ar trebuie reglementate, așa cum se întâmplă cu medicamentele.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

OpenAI vrea să depășească limitele programului ChatGPT

OpenAI lucrează la Proiectul Strawberry, acesta va atribui inteligenței artificială un nou „nivel de raționare”, potrivit informațiilor de pe Profit.ro. Un document intern al OpenAI,...
Ultima oră
Pe aceeași temă