Foto: INQUAM PHOTOS

Cadrele medicale au o platformă unde se pot programa online pentru vaccinare

Platforma informatică pregătită pentru programarea online a vaccinării împotriva Covid-19 este funcțională iar cadrele medicale se pot înscrie începând de luni pentru a primi documentul pe baza căruia se primește accesul.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.12.2020 - 13:18

Programarea persoanelor pentru vaccinarea anti-Covid-19 se poate face accesând https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Conform strategiei naționale de vaccinare, în acest moment se pot planifica la vaccinare persoanele încadrate în etapa I. Este vorba de lucrătorii din domeniile sănătate și social, cei desemnați să beneficieze de dozele de vaccin înaintea populației cu grad de risc ori a celor sănătoși.

Din platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.

Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon și apoi vor aveea acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză). În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.

La prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.

Comentarii