Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anchetă la Spitalul Universitar, după ce un pacient mort a fost abandonat pe o targă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti a trimis în control o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenţă, după ce un pacient mort ar fi fost abandonat de personalul spitalului pe o targă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

16.01.2020 - 21:41

"La solicitarea ministrului Sănătăţii, Victor Costache, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a verifica situaţia la faţa locului, respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor în caz de deces. Echipa de control va întocmi un raport şi va lua măsurile ce se impun", a anunțat, joi, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Controlul DSP intervine după ce deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o fotografie care sugera că, în acest spital, un pacient decedat ar fi fost lăsat înfăşurat într-un cearceaf, pe o targă, într-o zonă de evacuare în caz de incendiu. Incidentul s-ar fi produs vineri, acum șase zile.

Imediat după apariția primelor informații în acest sens, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă anunțase că a deschis o anchetă administrativă.

"Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti face următoarele precizări: decesul s-a produs în cursul dimineţii de vineri, 10 ianuarie. Conform legislaţiei în vigoare, 'după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă', de către brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, însoţiţi de asistentul medical. În acest sens, persoana decedată a fost scoasă din secţie pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secţia în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului, pentru a fi transportată la Anatomie Patologică, persoana decedată a fost pusă în acea zonă, o zonă de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinătorii", menționa comunicatul difuzat de Spitalul Universitar.

 

Comentarii