3.800 de dascăli s-au vaccinat în prima zi a Campaniei Naționale de Imunizare a cadrelor didactice

Un număr de 3.800 de persoane au fost vaccinate, miercuri, în Capitală şi în alte 22 de judeţe, în prima zi a campaniei de imunizare a cadrelor didactice, potrivit datelor Platformei de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

25.02.2021 - 09:23

”Educația rămâne temelia pe care ne putem construi viitorul, calea către progres și vârful de lance al tinerei generații. Dascălii din Romania au început să se vaccineze de astăzi, în București și alte 22 de județe din țară.
3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262).
Acțiunea de imunizare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie. Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reveni la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur”, s-a anunțat pe pagina de Facebook a platformei Ro Vaccinare.
Cadrele didactice vor rămâne "eligibile" pentru imunizare pe toată durata desfăşurării campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat, miercuri, și preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.
Președintele CNCAV a făcut o vizită la Centrul de vaccinare anti-COVID organizat la Romexpo, unde a început miercuri imunizarea cadrelor didactice.
"Personalul didactic, după cum ştim, face parte din personalul care deserveşte activităţi esenţiale. El va rămâne eligibil pe toată durata desfăşurării campaniei de vaccinare şi în momentul în care dascălii vor dori să se vaccineze vor putea face acest lucru, însă această activitate particulară o organizăm la acest moment pentru că este important să prindem, dacă vreţi, fereastra oportună din punct de vedere epidemiologic. Cred că acest lucru este important de subliniat, având în vedere că toată activitatea pe care noi încercăm să o organizăm este de a grăbi procesul de vaccinare în rândul personalului didactic. Personalul din învăţământ, prin natura activităţii pe care o desfăşoară, intră în contact cu foarte multe persoane. Parte dintre dumnealor (...) se cunosc cu afecţiuni cronice", a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.
Potrivit şefului CNCAV, pentru miercuri au fost programaţi la centrul de la Romexpo aproximativ 900 de profesori, iar în perioada următoare vor fi vaccinate aproape 1.000 de persoane zilnic.
"Astăzi, sunt aproximativ 900 de persoane programate din personalul didactic. De asemenea, în zilele următoare sunt aproximativ 1.000 de persoane în fiecare zi. Este o vizită obişnuită de lucru. Ne-am dorit să vedem dacă activitatea decurge normal, dacă lucrurile au fost bine pregătite şi personalul are cunoştinţe privind activitatea care se desfăşoară, dacă cunoaşte procedurile, instrucţiunile. Din fericire, lucrurile decurg cât se poate de normal. Am stat de vorbă şi cu doamna doctor coordonator. Am considerat la acest moment că activitatea este una care se desfăşoară în condiţii bune şi sperăm ca şi mai departe lucrurile să evolueze cât se poate de bine. Sunt 23 de judeţe în care astăzi a început activitatea de vaccinare (pentru cadrele didactice - n.r.)", a susţinut președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare anti Covid.

Citește totul despre:

#vaccinare #cadre didactice

Comentarii