30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSănătate1 iunie- Ziua Copilului sportiv

1 iunie- Ziua Copilului sportiv

Surprize, cadouri, spectacole sau activităţi sportive- cu asta îi răsfaţă autorităţile locale pe micuţii din mai multe oraşe din ţară.

Sărbătoarea copiilor începe la Târgovişte mai devreme. Mâine de la ora 10, copiii sunt aşteptaţi în Parcul Chindia pentru a lua startul în „Crosul copiilor cetăţii Târgoviştei”. Copiii vor alerga pe categorii de varsta, 6-9 ani, 10-13, 14-17 şi peste 18 ani.

La Ploieşti, duminică, între orele 10-13 sunt organiuate mai multe întreceri pe role sau biciclete. Concursurile sunt organiuzate în cadrul festivalului de artă stradală- “Ploieşti, Magie, Feerie şi Poveşti” organizat de Teatrul pentru Copii.

La Braşov, municipalitatea îi invită pe mici la concursuri de tir cz arcul, demonstraţii de gimnastică şi meciuri de tenis. Totul va avea loc în Parcul Tractorul, între orele 10-19.

650 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani din Râmnicu Vâlcea, Moineşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Mangalia, Târgovişte şi Sighetu Marmaţiei participă la Cupa Telefonului Copilului la Mini-Baschet, întrecere care are ca scop promovarea sportului printre copii, dar şi dezvoltarea spiritului de echipă.

Parcul Natural Comana îi aşteaptă pe cei mici la Cupa 1 iunie. Copiii au de parcurs acolo un traseu de 9 kilometri cu bicicleta. Nu va fi deloc uşor- pe traseu sunt şi copaci doborâţi care îngreunează circuitul.

În Bucureşti vor fi organizate mai multe meciuri de street bascket.

În fine, micii hocheişti sunt aşteptaţi la cea de-a doua ediţie a Cupei Copilului la hochei pe role. Competiţia se desfăşoară la Patinoarul MIhail Flamaropol, din capitală, duminică, între orele 12-14. Participarea echipelor este gratuită. Pot participa doar sportive sub 15 ani. Pe afişul turneului se află Steaua Rangers, Olimpia Ploieşti, Vulturii Buzău şi Triumf Bucureşti.

 

 

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă