19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO: Erdogan și Kilicdaroglu au votat în Turcia

VIDEO: Erdogan și Kilicdaroglu au votat în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan și liderul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, au votat duminică, 14 mai, în cadrul alegerilor istorice din Turcia.

În perioada în care s-a aflat la putere, Erdogan a preluat controlul strâns asupra majorității inițiativelor din Turcia și i-a marginalizat pe liberali și pe critici.

Sprijinul său a scăzut în ultimii ani, pe măsură ce o serie de prăbușiri ale monedei și o criză din ce în ce mai profundă a costului vieții au fost provocate de politica sa de reducere a ratelor dobânzilor în fața inflației în creștere.

Un orator și un militant puternic, Erdogan a făcut totul pentru a supraviețui celui mai dificil test politic al său.

Sondajele de opinie arată că sprijinul pentru rivalul său Kilicdaroglu se apropie de pragul critic de 50%, ceea ce face tot mai probabilă o confruntare la 28 mai între el și actualul președinte Tayyip Erdogan.

Kilicdaroglu este candidatul prezidențial comun al alianței principale de opoziție formată din șase partide. El este președintele Partidului Republican al Poporului (CHP), care a fost înființat de Mustafa Kemal Ataturk – fondatorul Turciei moderne.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă