Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un fost lider PMP îl acuză pe Băsescu de fals: ,,Fiind colaborator al Securității''

Fostul lider al PMP, Radu Cristescu a făcut joi, o serie de precizări privind vacantarea locului de senator al lui Traian Băsescu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 13:24

Potrivit lui Cristescu, Băsescu nu avea dreptul să ocupe funcția de senator, deoarece a fost obținută în urma unui fals, el neavând dreptul de a candida fiind colaborator al Securității. 

,,În urma informațiile apărute în presă privind vacantarea locului de senator a lui Traian Băsescu și ocuparea locului lăsat vacant, vreau să fac următoarele precizări:
-cea mai importantă! 
Traian Băsescu nu avea dreptul să ocupe funcția de senator, deoarece a fost obținută în urma unui fals, el neavând dreptul de a candida fiind colaborator al Securității. În acest sens am și depus un denunț la Parchetul General.

-a doua precizare este că, având în vedere prevederile Constituției, automat următorul pe listă devine senator. 
Nicio lege nu bate Constituția!

Pe lista de supleanți sunt pe poziția 1, lista de supleanți fiind validată în Senatul României la începutul sesiunii parlamentare. 
Este inadmisibil ca într-un Stat de drept, atât de clamat în ultima perioadă, un partid, recte PMP, să dea afară șase oameni ca să ajungă la poziția 8.

Oamenii în 2016 au votat acea listă cu Cristescu pe locul 2 pentru Senat.
Este împotriva bunului simț și al logicii să dai afară 6 oameni care au tras pe vremea aceea în campanie electorală și au investit timp și bani, doar pentru că acum nu mai sunt pe placul șefului.

De asemena, fac precizarea ca la Senat și Camera Deputaților nu se aplică aceleași reguli ca la consilierii locali și județeni.

Sper ca biroul permanent al 
Senatului să acționeze conform Constituției României.

Art.94. Alin.13 din legea Nr 208/2015. Candidații înscriși pe liste care nu au fost aleși sunt declarați supleanți ai listelor respective. În caz de vacantare a mandatelor de senatori, sau deputați, aleși pe liste de candidați, supleanții ocupă locurile devenite vacante în ordinea în care sunt înscriși pe liste'', a scris, joi, Radu Cristescu pe Facebook. 

Comentarii

loading...