37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăPoliticăTraian Băsescu, despre Iohannis la preşedinţia Consiliului European: „PSD i-a făcut un...

Traian Băsescu, despre Iohannis la preşedinţia Consiliului European: „PSD i-a făcut un avans”

Băsescu crede că acesta este un joc al PSD prin care încearcă să îi găsească un alt loc lui Iohannis şi “netezească drumul lui Dragnea sau Tăriceanu către preşedinţia României”.

“S-ar putea ca dânsul să aibă această aspiraţie (de a fi preşedinte al Consiliului European – n.r.). Cum? În mod cert, prin documentul citit la Congres, PSD i-a făcut un avans spunând că România va susţine un preşedinte al Consiliului. Au lăsat-o aşa, fără să spună Consiliu European. Celelalte Consilii sunt ale miniştrilor (…).

Dacă România are această intenţie, diplomaţia românească trebuie să lupte intens pentru ca la momentul la care această discuţie se va face, eu cred că va începe să se facă anul viitor prin ianuarie-februarie, să fim cu accepturi primite de la mai multe state de susţinere a variantei unui preşedinte român după Polonia. Sigur, nu ne putem atinge de Comisia Europeană, care e executivul Uniunii Europene, acolo sunt banii, acolo nu avem nicio şansă, dar la Consiliul European, unde sunt declaraţii, ne putem aştepta”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu spune că el crede că acesta este un “joc” al PSD prin care încearcă să-i găsească un alt loc preşedintelui şi să “netezească” drumul lui Dragnea sau Tăriceanu pentru postul de preşedinte al României.

“Dragnea nu poate candida la funcţia asta pentru că o condiţie esenţială ca să fii preşedinte al Consiliului European este să fi fost membru al Consiliului. Dragnea nu poate să fie, însă cred că este un joc al PSD prin care încearcă să-i găsească încărcare preşedintelui Iohannis, ca să netezească drumul lui Dragnea sau Tăriceanu către Preşedinţia României”, a mai susţinut acesta.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă