15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăSummitul liderilor de partide conservatoare din Europa. AUR salută declarația finală

Summitul liderilor de partide conservatoare din Europa. AUR salută declarația finală

Summitul liderilor de partide conservatoare din Europa s-a desfășurat la Varșovia și s-a încheiat printr-o declarație comună. În România, partidul AUR salută această declarație.

AUR transmite un comunicat de presă în care “salută angajamentul participanților la Summitul liderilor conservatori europeni de la Varșovia de a colabora în vederea contracarării ideii îngrijorătoare de creare a unei Europe guvernate de o elită globalistă auto-desemnată, care vrea să decidă cu de la sine putere transformarea Uniunii într-un superstat federal”.

„Era momentul ca forțele patriotice și conservatoare ale Europei, adevăratele ei forțe de dreapta, să facă front comun în favoarea suveranității Statelor Membre, împotriva birocraților de la Bruxelles. Este un fapt pe cât de îmbucurător, pe atât de necesar. Împărtășim convingerea că Uniunea Europeană este formată din state naționale, libere și egale, ce cooperează între ele. Ne opunem creării Statelor Unite ale Europei, așa cum a declarat recent că dorește cancelarul german Olaf Scholz. Alături de partidele participante la summit, respingem aplicarea arbitrară a dreptului Uniunii prin deformarea sensului tratatelor sau chiar încălcarea lor, așa cum Comisia încearcă împotriva Poloniei și Ungariei. Considerăm și noi că doar instituțiile statelor suverane au deplină legitimitate democratică”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Partide conservatoare, critici la adresa UE

„Ne opunem tendinței transformării acestor instituții în instrumentele unor inginerii sociale vizând crearea unei noi „națiuni europene”, pe modelul „poporului sovietic”. Un exemplu de asemenea inginerie socială corectă politic este încercarea Comisiei Europene de a altera ideologic culturile și limbile naționale, precum și de a submina credința creștină prin recentul ei ghid care cere eliminarea cuvântului Crăciun din sfera publică. Salutăm voința, afirmată de participanții la Summit, de a coopera în spirit de solidaritate cu toate partidele și organizațiile politice care țin la moștenirea unică a Europei și la ideea unei Europe a Națiunilor. Ca partid politic parlamentar dintr-un stat membru al Uniunii Europene, care avem o orientare conservatoare, afirmăm că locul nostru firesc și legitim este alături de partidele participante la acest proces”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Un mesaj despre summitul conservatorilor a avut și europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș. Potrivit acestuia, PNȚCD a fost singurul partid din România care a avut reprezentant la summit. Acesta a fost președintele partidului, Aurelian Pavelescu. El a făcut un apel în vederea “apărării drepturilor națiunilor noastre în concertul european”. Pavelescu a acuzat “uzurparea suveranității statelor de către actuala UE”.

PNȚCD este un partid care nu a intrat în Parlament la ultimele alegeri din România. În schimb, PNȚCD depusese o reclamație referitoare la aceste alegeri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă