12.6 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

CCR va analiza o reclamație a PNȚCD privind formarea Biroului Electoral Central

Partidul Național Tărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) a depus o sesizare împotriva alcătuirii Biroului Electoral Central pentru alegerile parlamentare, în care a invocat nelegala compunere a acestuia, ca urmare a faptului ca în componența BEC există și judecători.

„Contestația a fost formulată de PNȚCD Sălaj, reprezentat de europarlamentarul Cristian Terheș, și a fost însușită de PNȚCD Central, prin președinte Aurelian Pavelescu”, a anunțat, marți, un comunicat transmis de europarlamentarul Cristian Terheș.

În contestație, PNȚCD a invocat faptul că, prin admiterea în Biroul Electoral Central a unor judecători, „se încalcă art. 125 alin. (3) din Constituție, care prevede ca funcția de judecător este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior”.

PNȚCD consideră că, dacă la CCR va fi admisă această sesizare, legea va trebui modificată astfel încât Birourile Electorale să nu mai aibă în compunere și judecători, iar ulterior „întreaga procedură pentru alegerile parlamentare va trebui reluată”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă