Foto: Arhivă

S-a lansat o petiție care cere României să poată vaccina toți cetățenii Republicii Moldova

Organizația Expert Forum solicită guvernului de la București să permită vaccinarea pe teritoriul României a tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent dacă aceștia au sau nu și cetățenia României.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2021 - 13:48

Organizația Expert Forum a formulat o scrisoare deschisă și a lansat o petiție prin care solicită guvernului de la București să permită vaccinarea anti - Covid, pe teritoriul României, a tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent dacă aceștia au sau nu și cetățenia României.

În acest moment, în cabinetele din România se pot vaccina acei cetățeni ai Republicii Moldova care dețin și cetățenia României. Organizația Expert Forum propune ca România să vaccineze, la cerere, orice cetățean al Republicii Moldova, după același sistem conform căruia Serbia acceptă vaccinarea pe teritoriul ei a unor cetățeni care vin din Bosnia, din Croaţia sau chiar din Austria.

Dacă România ar accepta să vaccineze orice cetățean al Republicii Moldova, acest procedeu ar fi benefic în primul rând pentru acele familii din Republica Moldova în care unii membri au și cetățenia României, iar alții nu o au, explică Expert Forum.

Comentarii