21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăPoliticăS-a elaborat primul raport de risc politic pentru România

S-a elaborat primul raport de risc politic pentru România

Agenția de Rating Politic a lansat primul raport de risc politic pentru România.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 40 de jurnaliști politici. Aceștia au experiență medie de 20 de ani în presa din România și reprezintă 27 de redacții diferite. Jurnaliștii chestionați provin din tv, radio, presă scrisă, online și din agenții de presă.

„Inflația și economia vor domina agenda, educația ar putea preocupa mai mult politicienii, opoziția nu se va impune, tensiunea socială este moderată dar poate crește mult, sistemul politic rămâne stabil, știrile false și campaniile de dezinformare au un impact mare, iar războiul din Ucraina ar putea dura sub 1 an. Pe termen lung, pericolele pentru democrație vin din statul slăbit și extremism. Anul electoral 2024 nu este clar conturat încă”, precizează acest raport.

Inflația și situația economică sunt temele care vor marca următoarele 3 luni, în opinia jurnaliștilor din panel (peste jumătate dintre ei). Aceste teme reprezintă și riscul major pentru România pe termen mai lung, pentru următorul an de zile.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:33

VIDEO: Biden – „Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA”

Președintele Joe Biden a declarat vineri (30 septembrie) că distrugerile provocate în Florida de uraganul Ian sunt printre cele mai grave din istoria Statelor...

Dan Cărbunaru: „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat oficial interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria. Această mutare schimbă regulile jocului pe piața energiei, a spus...

Peste 450.000 de permise de conducere vor expira în numai câteva luni – Ce trebuie să faci pentru a evita cozile

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj pe pagina de Facebook prin care informează că, în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, vor expira...
Ultima oră
Pe aceeași temă