13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăRomânia are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe...

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie “să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental”, consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Rectorul SNSPA prezintă acest punct de vedere într-un mesaj transmis la data de 7 mai 2024, mesaj în care salută ideea decernării premiului “Distinguished International Leadership Award”, pe anul 2024, către președintele României, Klaus Iohannis. Premiul îi va fi oferit președintelui Iohannis la Washington, în cadrul galei Atlantic Council – acesta fiind un partener instituțional al SNSPA.

Atlantic Council este una dintre cele mai influente organizații de tip „think thank” din lume iar premiul pe care îl oferă anual este denumit, informal, „Oscarul Politic”. Ceremonia în care președintele Iohannis își va primi premiul este programată în ziua de 8 mai 2024, la Washington. La ceremonie sunt așteptați peste 600 de invitați din 60 de țări.

“Consider că acest eveniment, alături de întrevederea Președintelui Iohannis cu Președintele Biden, la Casa Albă, și de întâlnirea cu Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, reprezintă unul dintre cele mai importante momente politice ale României, din acest an. Dincolo de agenda oficială, există și o dimensiune simbolică aparte, cu implicații semnificative pentru țara noastră. România este în mijlocul unor fenomene geopolitice majore, iar pozițiile ferme, dar neprovocatoare, față de războiul declanșat de Rusia în Ucraina sau față de derapajele politice, inclusiv din unele state europene, au făcut ca țara noastră să contribuie decisiv la garantarea securității în regiune, la menținerea dialogului și a unității în interiorul Uniunii Europene și al NATO. România a reușit să reconfirme, de fiecare dată, atașamentul față de valorile democratice, să izoleze tendințele extremiste și să construiască o platformă de stabilitate politică, pentru vremuri de furtună”, subliniază mesajul transmis de rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

După cum se știe, în anul 2024 în România se vor desfășura toate cele patru tipuri de alegeri. Primele vor fi alegerile locale și cele europarlamentare, care sunt programate simultan, la data de 9 iunie 2024. În toamna anului 2024 se vor desfășura alegerile parlamentare și cele prezidențiale. Actualul președinte, Klaus Iohannis, aflat la finalul celui de-al doilea mandat de șef de stat, candidează acum la funcția de secretar general al NATO. “Atributele de lider” ale președintelui Iohannis “trebuie să fie valorificate, la nivel euro-atlantic, și după finalizarea celui de-al doilea mandat în fruntea Statului Român”, consideră rectorul SNSPA.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă