6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăProtest AUR în București: „Jos Iohannis”. În același timp, Europa iese în...

Protest AUR în București: „Jos Iohannis”. În același timp, Europa iese în stradă împotriva războiului din Ucraina

Manifestație de amploare pe străzile din București. AUR nu a renunțat la protestul de azi, cu toate că au existat multe voci care au cerut acest lucru – în contextul războiului din Ucraina. Liderii formațiunii politice au replicat că le pasă de situația de acolo, dar vor regimul Iohannis să fie înlăturat.

AUR a organizat încă un protest de amploare, iar în momentul de față manifestanții au ocupat centrul Bucureștiului într-o nouă încercare de a-l da jos pe președintele Iohannis dar și Guvernul Ciucă.

protest AUR
Protestatarii s-au adunat în Centrul Capitalei

În timp ce Europa clocotește la foc mocnit, în timp ce oamenii din marile capitale ale lumii au ieșit pe străzi pentru aprotesta împotriva ororilor care se întâmplă acum în Ucraina, partidul AUR și-a scos și el simpatizanții în stradă. Dar nu pentru a striga împotriva regimului de la Kremlin și a grotescului război pe care îl duce, ci pentru a-l da jos pe Iohannis. Țara arde și baba se piaptănă!

Protestatarii AUR cer libertate, deși trăim în libertate din 1989 încoace.

Pri urmare, deși i s-a cerut în repetate rânduri să amâne manifestația, George Simion și-a adunat fanii și a pornit din nou, în marș, cu pancarte, steaguri, vuzuzele, tobe și trâmbițe. S-au instalat în centrul Capitalei, au vorbit la microfon, au luat pe rând cuvânt, și-au spus of-urile și au strigat în gura mare împotriva eternului dușman.

Liderii din filialele AUR au ținut discursuri și au spus răspicat că ei nu sunt pro-ruși, așa cum au fost acuzați, ci doar români patrioți.

Geoerge Simion anunța pe Facebook, joi seară, după ce Rusia a atacat Ucraina, că mitingul AUR merge mai departe: “Mergem la Universitate să-l dăm jos pe primul turist al țării. Pregătiți claxoanele!!”. El susținea recent la Antena 3 că protestul va fi similar celor din Canada, cu autoturisme, camioane și tractoare, el îndemându-i și pe fermieri “să iasă în stradă cu oi, capre, vaci”.

Protest AUR: „Jos Iohannis!”. „Jos Guvernul!”

Sunt în jur de 1000 de oameni care participă la protestul AUR.

Sursa foto: Laurențiu Musoiu

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă