28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăPoliticăPrimul baron local din România s-a stins din viață. Nicolae Mischie a...

Primul baron local din România s-a stins din viață. Nicolae Mischie a murit la 73 de ani

Nicolae Mischie a fost deputat din partea PSD, președinte al Consiliului Județean Gorj și vicepreședinte al PSD. Acesta are o contribuție mare la înființarea Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu. În schimb, el a fost primul care a primit titulatura de „baron“ ca urmare a modului autoritar de a conduce județul Gorj, în perioada în care s-a aflat la conducerea județului. Alexandru Mischie, fiul acestuia, a spus că tatăl său a fost achitat în  toate dosarele în care a fost judecat.

Nicolae Mischie s-a născut pe 2 martie 1945 în satul Godinesti, din judetul Gorj, fiind fiul lui Alexandru si al Mariei Mischie. Este cel mai mic dintre cei 15 frati. A copilarit si a absolvit scoala generala in comuna natala Godinesti, judetul Gorj, dupa care a urmat cursurile Scolii Pedagogice din Bucuresti in perioada anilor 1959-1965, ramanand insa legat spiritual de comunitatea sa natala.

Nicolae Mischie avea doi copii: Alexandru, un apreciat medic care activează în Franța, și Ioana, o regizoare care începe să se afirme în lumea filmului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă