34.2 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăPoliticăFOTO Președintele Iohannis și Carmen Iohannis s-au întâlnit cu regele și regina...

FOTO Președintele Iohannis și Carmen Iohannis s-au întâlnit cu regele și regina Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, și soția lui, Carmen Iohannis, s-au întâlnit cu regele și regina Spaniei.

Întâlnirea a avut loc la Madrid, în seara de 28 iunie 2022. Vizita în Spania a președintelui Iohannis este prilejuită de summit-ul NATO, care se desfășoară în perioada 29 – 30 iunie 2022.

Recepția oficială, găzduită miercuri seară de regele Felipe al Spaniei, nu a făcut parte, propriu-zis, din programul reuniunii NATO.

regele și regina Spaniei

Regele și regina Spaniei au fost gazdele recepției oficiale

La reuniunea NATO, rolul principal îi revine lui Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței. Dintre șefii de stat prezenți la summit, cel mai important este președintele SUA, Joe Biden. Reuniunea urmează a lua decizii istorice pentru NATO, în contextul războiului din Ucraina.

„Rusia a atacat Ucraina din Marea Neagră, nu din altă mare. Marea Neagră este zonă de război. Ceea ce își dorește România este ca Marea Neagră să fie declarată zonă de interes strategic pentru NATO. După cum arată lucrurile, asta vom obține”, a declarat, miercuri dimineață, președintele Iohannis.

Fiecare țară NATO e reprezentată la reuniune de politicianul care ia deciziile executive. De exemplu, România, Franța și SUA sunt reprezentate de președinții lor – Klaus Iohannis, Emmanuel Macron și Joe Biden. În schimb, Ungaria e reprezentată de premierul Viktor Orban. Spania e reprezentată la reuniunea NATO de premierul Pedro Sanchez.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă