21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Consiliului European și premierii Ungariei, Belgiei și Croației vin să discute...

Președintele Consiliului European și premierii Ungariei, Belgiei și Croației vin să discute cu Iohannis “Agenda strategică”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că vine la București, în ziua de 3 aprilie 2024, unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

Programul anunțat pe site-ul Consiliului European precizează că Michel și Iohannis vor avea “Consultări asupra Agendei Strategice”. La 2 aprilie, deci cu o zi înaintea vizitei sale în România, Charles Michel va avea discuții pe același subiect la Vilnius (Lituania). La finalul anului 2023, președintele Consiliului European a mai avut discuții similare la Paris, Berlin, Copenhaga și Zagreb.

Pe de altă parte, la București, în ziua de 3 aprilie, ar urma să vină și șefii guvernelor Ungariei, Viktor Orbán, Belgiei, Alexander De Croo, și Croației, Andrej Plenkovic.

Despre Klaus Iohannis se vehicula informația că ar dori, după ce își termină mandatul de șef al statului român, să obțină o funcție importantă într-o instituție a UE. Totuși, Iohannis a negat această intenție, subliniind că se concentrează asupra candidaturii la funcția de secretar general al NATO.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alegerea Care Controlează Viitorul Copilului

Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care le iau părinții după nașterea unui copil este modul în care vor hrăni...

Ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, a sabotat România

În această perioadă se desfășoară la Meknes cea de a XVI-a ediție a Salonului Internațional al Agriculturii din Maroc, (SIAM) 2024, cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă