Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Comisiei SIPA atacă protocolul Ministerul Justiției - MApN

În protocolul Ministerul Justiţiei - MApN de realizare a unui audit nu este invocată o bază legală, susține președinteleCcomisiei SIPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2018 - 20:31

Senatorul PSD Viorel Salan, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru clarificarea aspectelor ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie, a declarat joi că în protocolul din 2005 dintre Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Justiţiei pentru derularea unui audit la arhiva SIPA nu este invocată o bază legală.

"Am primit (în urma solicitării comisiei - n.r.) ambele documente, atât protocolul, cât şi raportul încheiat în urma misiunii de audit. (...) Acel protocol vizează partea tehnico-materială şi financiară şi este vorba de modul cum au fost folosite sumele care erau alocate DGPA, dacă au fost respectate procedurile, dacă au fost întocmite celelalte documente juridice legale prevăzute de actele normative. Problema pe care mi-am pus-o şi eu şi colegii este cea legată de ce s-a solicitat sprijinul unui alt minister, când avea posibilitatea să facă această misiune de audit şi Ministerul Justiţiei, mai ales că mai făcuse şi altele anterior, alte activităţi de control la nivelul DGPA. (...) În acel protocol nu este invocată o bază legală, deci e problema de fond. Ca să faci un protocol trebuie să spui că ai la bază un act normativ care obligă părţile. Nu există nicio trimitere către un act normativ, numai în partea finală, în raport, se face trimitere la legea care prevede executarea misiunilor de audit public", a afirmat Salan, după şedinţa Comisiei SIPA.

Întrebat către care instituţii ar putea fi predată arhiva SIPA, el a răspuns: "În primul rând poate să fie dată Arhivelor Naţionale, dar şi în funcţie de caracterul lor celelalte documente către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Serviciul Român de Informaţii, în funcţie de modul cum pot să fie valorificate".

Comentarii

loading...