7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăPremierul și ministrul de Interne au fost huiduiți în Ardeal. "Avem o...

Premierul și ministrul de Interne au fost huiduiți în Ardeal. “Avem o iarnă grea în faţă”, recunoaște premierul Ciucă

Șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, și ministrul de Interne, Lucian Bode, au fost huiduiți în Ardeal, duminică, în timp ce participau la ceremonia de la Țebea, dedicată memoriei lui Avram Iancu.

Nicolae Ciucă și Lucian Bode au ajuns la Țebea cu un elicopter. La biserica din Țebea au fost depuse coroane de flori în amintirea lui Avram Iancu. La apariția delegației conduse de premierul Ciucă, zeci de oameni au început să fluiere și să strige ”Trădătorii!”, “Tâlharilor” și ”Hoților”.

În mulțime, printre spectatori se afla și senatoarea independentă Diana Șoșoacă. Din imagini și din filmări nu reiese însă că senatoarea Șoșoacă ar fi strigat ceva. Publicația “Știri de Cluj” precizează că senatoarea Șoșoacă a afirmat că ea n-a pus pe nimeni să scandeze nimic.

Politicienii din delegația PNL nu au reacționat la aceste incidente. Premierul Ciucă a continuat să dea mâna cu spectatorii. Politicienii PNL s-au îndreptat apoi spre corturile de la Țebea și spre scenă, unde aveau loc concerte de muzică populară.

În zonă erau prezenți și politicieni AUR, în condițiile în care Avram Iancu este un erou al tuturor românilor. Membrii AUR nu au produs incidente, susține presa locală. Într-un clip video postat pe Facebook, președintele AUR, George Simion, afirmă că el a fost la Țebea dar că unii membri AUR au fost ținuți în loc de forțele de ordine, pentru a nu stânjeni coloana premierului.

“Acum, dacă s-a terminat festivalul Merțanelor și al girofarelor, poate să înceapă sărbătoarea”, a spus deputatul George Simion. Ca și în alte asemenea situații, George Simion a venit purtând costum național. El a amintit că a fost la Țebea și în 2020 și 2021, “când alții n-au venit”.

Politicienii sperau să câștige popularitate în ceremonia de la Țebea

“Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate. Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi, pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a declarat premierul Ciucă.

Șeful Executivului s-a declarat însă un adept al “păcii sociale”. El a deplâns “absența toleranței” și a salutat “majoritatea tăcută” din România.

„Am învăţat de la Avram Iancu că adevăratul patriotism are ca obiectiv obţinerea păcii sociale şi a bunăstării economice, dar acestea nu sunt posibile în absenţa demnităţii umane şi a libertăţii individuale, în absenţa toleranţei, a dialogului şi a transparenţei în luarea deciziilor. O naţiune puternică este o naţiune unită în jurul unor valori, care constituie identitatea sa naţională. Aceste valori sunt împărtăşite de cei mai mulţi dintre cetăţeni, sunt împărtăşite de acea majoritate tăcută, despre care rar se vorbeşte de la tribuna puterii”, a declarat premierul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă