19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăPoliticăPremierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod.

Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua de 15 aprilie 2024, de la ora 11, a anunțat Guvernul României. Potrivit Guvernului României, va fi vorba de o “întrevedere tête-à-tête”, deci fără alte persoane oficiale și, probabil, fără a se face declarații asupra temelor discutate.

Paul Grod este un avocat și om de afaceri canadian de origine ucraineană. Afacerile sale sunt în domeniul energiei, ceea ce ar sugera că una dintre temele care va fi discutată în întâlnirea cu premierul Ciolacu va viza domeniul energiei. Grod a fost ales în funcția de președinte al Congresului Mondial al Ucrainenilor (Ukrainian World Congress) la finalul anului 2018.

Reuniunea Congresului Mondial al Ucrainenilor s-a desfășurat la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 – 15 aprilie 2024.

Citește și:

Zelenski vrea un summit pentru pace în Elveția, cu prezența a 100 de țări

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Liderii PNL Prahova, în frunte cu baronul Iulian Dumitrescu-aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, și Roberta Anastase, sunt...

Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Liderii PNL Prahova, în frunte cu baronul Iulian Dumitrescu-aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, și Roberta Anastase, sunt...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...
Ultima oră
Pe aceeași temă