Premierul Japoniei, Shinzo Abe, ajunge marţi la Bucureşti. Nu va găsi pe nimeni la Palatul Victoria

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, ajunge marţi la Bucureşti. Nu va găsi pe nimeni la Palatul Victoria

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, soseşte marţi la Bucureşti, unde se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. E prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei, care însă nu va putea discuta cu omologul său, deoarece premierul Mihai Tudose și-a dat demisia azi-noapte.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

16.01.2018 - 07:27

Vizita premierului japonez are loc în contextul aniversării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia, a transmis Administraţia Prezidenţială.

La ora 16,00, premierul Japoniei va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis şi vor avea loc convorbiri în format restrâns, convorbiri în plenul delegaţiilor, declaraţii de presă comune şi un dineu oficial pe care preşedintele Iohannis îl va oferi în onoarea prim-ministrului nipon.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, agenda discuţiilor include stadiul şi perspectivele de consolidare a relaţiilor foarte bune de Parteneriat Reînnoit dintre România şi Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securităţii şi al relaţiilor inter-umane. De asemenea, vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia şi Uniune, evoluţiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea româno-japoneză în plan multilateral.

Şeful Guvernului de la Tokyo se află, de vineri, într-un turneu în Europa Centrală şi de Est, care cuprinde Bulgaria, Serbia şi România. El a anunţat că va fi însotit în acest turneu de reprezentanţii a peste 30 de companii japoneze.

Comentarii