-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăPremierul Ciolacu vine în Parlament pentru asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile bugetare

Premierul Ciolacu vine în Parlament pentru asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile bugetare

Senatul și Camera Deputaților se reunesc în ședință comună, pentru îndeplinirea procedurii de asumare a răspunderii Guvernului asupra măsurilor fiscal – bugetare.

Este vorba de măsurile incluse în proiectul de lege pe care guvernul Ciolacu l-a aprobat în ziua de 25 septembrie 2023. Ședința Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului se va desfășura în data de 26 septembrie, de la ora 18.

Procedura de asumare a răspunderii Guvernului prevede ca premierul să prezinte, în plenul Parlamentului, documentul pentru care Guvernul își asumă răspunderea. De aceea, aproape cu certitudine, în plenul Parlamentului va veni, în seara de 26 septembrie, premierul Marcel Ciolacu.

Documentul pentru care Guvernul își asumă răspunderea nu este nici dezbătut nici votat de către Parlament. Parlamentul are însă dreptul să discute o moțiune de cenzură contra Guvernului. Dacă moțiunea de cenzură nu este introdusă în Parlament în termen de trei zile, proiectul de lege se consideră aprobat și este trimis la președintele României pentru promulgare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Modificări privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă