0.3 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomePoliticăPeste 400 de militari români au votat în Afganistan

Peste 400 de militari români au votat în Afganistan

Batalionul 495 al Forțelor Terestre Române execută în prezent o misiune de șase luni în Afganistan, iar din acest motiv, militarii unității au votat în această țară.

“Sunt cei mai buni ambasadori ai României peste hotare. Îşi fac datoria departe de ţară în Baza Aeriană Kandahar. Sunt militarii Batalionului 495 Protecţia Forţei Vulturii Negri, care după ce au executat o misiune de patrulare şi-au exercitat dreptul la vot”, a anunțat, duminică, MApN, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), în secția de votare deschisă în tabăra Batalionului 495 de la Kandahar au votat 472 de persoane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă