37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăPoliticăOrban: USR l-a preferat pe Florin Cîțu drept prim-ministru

Orban: USR l-a preferat pe Florin Cîțu drept prim-ministru

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu ocupă în prezent funcţia de prim-ministru deoarece USR PLUS, la negocierile pentru formarea actualului guvern, l-a preferat pe actualul premier, Florin Cîţu.

„USR, în negocierile pe care le-am purtat, l-a preferat, între mine şi Florin Cîţu, la preferat pe Florin Cîţu. (…) Florin Cîţu a fost prima propunere (…), după cinci zile de blocaj în negocieri noi am flexibilizat mandatul şi am venit cu două propuneri de premier, Florin Cîţu sau Ludovic Orban şi la negocieri cei care au decis premierul între mine şi Florin Cîţu au fost cei de la USR”, a declarat Orban, luni, la B1 TV.

Întrebat dacă regretă faptul că, într-o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, l-a propus pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, preşedintele PNL a răspuns că nu regretă.

„Nu, este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită funcţia (…) pentru care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la şapte luni. Sigur că întotdeauna e loc de mai bine. Sigur că, din punct de vedere politic, evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu, dar nu regret, în general numai atunci când este de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul”, a argumentat Orban.

Referitor la funcţionarea coaliţiei de guvernare, liderul liberal a afirmat că este nevoie în continuare de un dialog permanent, pentru a se reuşi armonizarea punctelor de vedere.

„Eu am experienţa convieţuirii în coaliţii (…), sunt un om (…) loial angajamentelor pe care şi le-a luat. Viaţa într-o coaliţie nu este o viaţă simplă, armonizarea punctelor de vedere este o activitate de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât, să fim cinstiţi, coaliţia nu este o coaliţie foarte omogenă din punct de vedere (…) programatic, din punct de vedere al felului de a fi. Iar cei de la USR, de exemplu, s-au obişnuit foarte mult în opoziţie şi unii dintre colegii noştri de multe ori se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie. Şi cu UDMR-ul este o relaţie pe care trebuie să o armonizăm (…). Viaţa în coaliţie nu este o viaţă simplă şi presupune să aloci foarte mult timp pentru dialog, pentru îmbunătăţirea relaţiilor reciproce, pentru căutarea punctului comun (…). De asemenea, trebuie să fii foarte atent în comunicarea publică”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și:

Proiectele de moţiuni depuse de Ludovic Orban şi Florin Cîţu, acceptate de comisia PNL

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă