28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăPoliticăOrban intervine în situația bugetului primăriei Iași

Orban intervine în situația bugetului primăriei Iași

„Primarul municipiului (Iași – n.r.) a încercat discuții și negocieri cu grupurile de consilieri de la alte partide în afara PNL. Discuțiile au durat peste opt ore. Din punctul meu de vedere, este important ca aceste discuții să continue și, dacă PSD votează împotrivă, măcar partenerii noștri să găsească o soluție să treacă bugetul Iașului”, spune Ludovic Orban.

El afirmă că Mihai Chirica va accepta „amendamente rezonabile” ale USR PLUS.

„În mod normal nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliției. În mod normal, unii ar trebui să înțeleagă că așa cum suntem într-o coaliției de guvernare și la nivel local să găsească soluții de a susține de comun acord lucruri importante petru comunitate. A lăsa un municipiu ca Iași, al doilea municipiu al țării, fără buget, mi se pare că e o decizie greșită și că până la urmă vor fi acceptate amendamente acceptabile ale partenerilor și bugetul trebuie adoptat”, adaugă liderul liberal.

De asemenea, el a spus că o situație similară este la Sectorul 1 al Capitalei și le-a cerut liderilor locali să discute pentru a ajunge la o formulă susținută atât de PNL, cât și de USR PLUS.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat că intră de luni în grevă japoneză, după ce USR PLUS „a blocat bugetul orașului”, care riscă să intre în incapacitate de plată.

În replică, liderul USR Iași, Cosette Chichirău, a spus că soluția decentă în cazul lui Chirica nu este greva japoneză, ci demisia: „Dacă nu este capabil să facă un buget, atunci să plece”.

Luni, câteva zeci de persoane au protestat la Iași, cerând autorităților să lase la o parte lupta politică și să voteze bugetul.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă