22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăOrban: Candidatul PNL la Capitală este sprijinit de partenerii noștri, ne-am dori...

Orban: Candidatul PNL la Capitală este sprijinit de partenerii noștri, ne-am dori și la sectoare

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că şi-ar dori ca partidele de dreapta, în mod special PNL, USR și PLUS, să aibă candidaţi unici şi la primăriile de sector din Bucureşti, la fel cum s-a decis pentru Primăria Generală a Capitalei.

„Am luat decizia foarte clară. Nicuşor Dan este candidatul PNL, candidat care este sprijinit şi de partenerii noştri. De altfel, acest lucru este clar, limpede. Nicuşor Dan are capacitatea de a câştiga Primăria Capitalei şi, ceea ce mă interesează pe mine, cunoaşte problemele Bucureştiului şi are soluţiile pentru a rezolva problemele bucureştenilor, iar din punctul nostru de vedere este vital pentru Bucureşti să se producă o schimbare profundă. Singurul care poate să aducă această schimbare în bine este Nicuşor Dan. Toate speculaţiile care apar pe surse, în diferite canale de presă, sunt de fapt lansate de cei cărora au început să le fugă pământul de sub picioare după decizia pe care am luat-o de a-l sprijini pe Nicuşor Dan”, a precizat Ludovic Orban.

După cum se știe, Nicușor Dan este sprijinit oficial, pentru Primăria Capitalei, de PNL și de alianța USR – PLUS, iar potrivit declarației lui Nicușor Dan, ar fi sprijinit, neoficial, și de PMP.

„Mi-aş dori să mergem în aceeaşi formulă şi la sectoare, singura condiţie – să avem şi cu cine să luăm această decizie. Nu noi ne-am anunţat candidaţii la primăriile de sector”, a subliniat, luni, liderul PNL, Ludovic Orban.

Declarațiile acestuia intervin după ce, cu o zi înainte, duminică, Alianţa USR PLUS și-a anunţat candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti, la alegerile locale din septembrie 2020.

Candidații propuși de USR – PLUS sunt următorii: Clotilde Armand – sectorul 1, Radu Mihaiu – sectorul 2, Ana Ciceală – sectorul 3, Simona Spătaru – sectorul 4, Alex Dimitriu – sectorul 5 şi Alexandru Gâdiuţă – sectorul 6.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă