19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan va fi susținut de PNL doar dacă se înscrie în...

Nicușor Dan va fi susținut de PNL doar dacă se înscrie în PNL, avertizează Ciucă

Nicușor Dan va fi susținut de PNL pentru a obține un nou mandat de primar al Capitalei doar dacă se înscrie în PNL, a avertizat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a făcut această precizare după ce Nicușor Dan anunța că vrea să candideze ca independent la alegerile din anul 2024, pentru Primăria Capitalei.

“Dacă Nicuşor Dan vrea să mai primească susţinerea Partidului Naţional Liberal are o singură soluţie: să se înscrie în Partidul Naţional Liberal”, a subliniat Nicolae Ciucă într-o emisiune a postului RFI.

Președintele PNL a subliniat că, și când a fost ales în actualul mandat de primar general, care se încheie în anul 2024, Dan a avut susținerea PNL, deși nu era membru al partidului.

Ciucă a subliniat că, prin aleșii locali membri ai PNL, acest partid a demonstrat că “are capacitatea administrativă, dacă ne uităm la ceea ce au realizat administraţiile liberale”. “Este necesar doar să vorbesc de ce a făcut Emil Boc la Cluj, ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, ce a făcut Ion Dumitrel în Alba, ce a făcut Gheorghe Flutur la Suceava. Deci, Partidul Naţional Liberal a demonstrat că are capacitate să administreze şi să dezvolte şi local şi regional, ca atare nu putem să nu avem un candidat în Bucureşti”, a argumentat Ciucă.

Liderul liberalilor nu a precizat ce alt candidat ar putea prezenta la Primăria Capitalei, dacă Nicușor Dan nu se va înscrie în PNL.

Actualul primar general, Nicușor Dan, anunțase că se va prezenta, în anul 2024, drept candidat independent pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan avertiza că, dacă el nu va primi sprijinul tuturor partidelor de dreapta, funcția de primar general va fi câștigată de PSD.

Până în prezent, se știe că PSD o va susține, în anul 2024, drept candidat la Primăria Capitalei, pe Gabriela Firea. O declarație în acest sens avusese, acum câteva săptămâni, chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă