Nelu Iordache: Victor Ponta m-a arestat pentru a-mi prelua afacerile

Omul de afaceri Nelu Iordache a făcut duminică seară prima sa declarație publică în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin. Iordache l-a acuzat pe fostul premier Victor Ponta că l-ar fi arestat pentru a-i lua afacerile, printre care și compania aviatică Blue Air.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2018 - 22:45

În spatele arestarii mele au stat Victor Ponta şi alte grupuri de interese cum ar fi grupul de la Cluj, a spus Nelu Iordache, la B1.

M-am deplasat către Bacău pentru a-l întalni pe premierul României, şi, chiar pe pista aeroportului, în prezenţa angajaţilor mei de acolo şi a tuturor acelora care îl însoţeau pe Victor Ponta, acesta mi-a strigat suficient de tare, în aşa fel încât să fie auzit de toţi cei prezenţi că:  „Vezi că în câteva zile te arestez! ” . Ceea ce s-a şi întâmplat, cu o precizie aproape matematică, în doar câteva zile de la această întâmplare, în care am fost ameninţat direct şi cu martori de către premierul României din acel moment ca ”mă va aresta”, exact în data de 2 decembrie 2012, am fost arestat chiar din sediul grupului meu de companii, a precizat acesta.

Sigur, tot acum la nişte ani distanţă de arestarea mea dubioasă, aveam să aflu cu stupoare ca domnul Ponta practica la scară largă ameninţarea cu arestarea, cu ”băgarea la dubă” şi cu confiscarea afacerilor, aşa cum a facut cu mine, a procedat în acelaşi mod şi cu alţi importanţi oameni de afaceri şi chiar şi cu politicieni, colegi de ai săi de partid dar şi cu adversari, a mai susținut Iordache.

“Dom’le, și Nelu Iordache a fost arestat tot de Ponta. La cerința domnului Ponta. A încercat să orchestreze un scandal între firma domnului Iordache și o firmă spaniolă care era susținută la vremea respectivă de președintele Comisiei Europene, Barroso. Nelu Iordache datora niște bani acestei firme spaniole și Barroso l-a rugat pe Ponta să-l ajute să își încaseze banii. Ponta s-a folosit de acest fapt. A făcut toate demersurile către DNA și către SRI ca să-l aresteze pe Iordache și să-i ia firma Blue Air. Din informațiile mele, acum firma Blue Air este controlată de niște oameni aflați în spatele domnilor Ponta și Ghiță. Era o practică să vâneze business-urile ce erau foarte bune. Sub eticheta de luptă anticorupție ei își făceau toate mendrele”, a susținut fostul primar Marian Vanghelie, în urmă cu câteva săptămâni.

Comentarii