19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăPoliticăMoțiunea contra lui Virgil Popescu a căzut. PSD l-a susținut pe ministrul...

Moțiunea contra lui Virgil Popescu a căzut. PSD l-a susținut pe ministrul PNL

Moțiunea contra lui Virgil Popescu a căzut în Parlamentul României, în urma voturilor exprimate la data de 7 septembrie 2022.

Votul s-a desfășurat în Camera Deputaților. La numărătoare s-au înregistrat 85 voturi “pentru”, 191 “contra” şi o abţinere.

Împotriva acestei moțiuni au votat parlamentarii de la PNL dar și cei de la PSD, care sunt partenerii lor în Coaliția de guvernare. Amintim că, în ultimele zile, Virgil Popescu (PNL) primise foarte critici din partea unor politicieni PSD, pentru activitatea lui ca ministru al Energiei.

Moțiunea simplă contra ministrului Energiei, Virgil Popescu, fusese introdusă de USR. Anunțul privind lansarea moțiunii fusese făcut la 1 septembrie, după care criticile la adresa ministrului Popescu s-au intensificat. Dar încă din acel moment, PSD preciza că nu va vota moțiunea simplă elaborată de USR. Ca număr de parlamentari, USR este cel mai important partid de opoziție, fiind înlocuit, la guvernare, chiar de PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că s-ar impune o revocare din Guvern a ministrului Energiei, dar că inițiativa unei remanieri o poate avea doar premierul Ciucă. După cum se știe, premierul este și președinte al PNL.

Moțiunea contra lui Virgil Popescu a eșuat, dar acesta nu va rămâne neapărat ministru

Un vicepreședinte PSD, Mihai Tudose, fusese și mai critic, el susținând că o demisie a ministrului Energiei “se impunea”. Despre Tudose, fost prim-ministru, se vehiculează ideea că va fi numit ministru în guvernul Ciucă. Mihai Tudose ar putea deveni chiar ministru al Energiei.

O altă schimbare se va produce la nivelul conducerii ANRE, al cărei mandat expiră în octombrie 2022. Acest lucru a fost specificat, acum câteva zile, de președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Actualul șef al ANRE, Dumitru Chiriță, fusese numit de PSD, care însă nu-l mai susține.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă