19.3 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăPoliticăMoldova intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mască anti-Covid din...

Moldova intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mască anti-Covid din lume

Sâmbătă, 1 mai 2021, în centrul capitalei Republicii Moldova, Chișinău a fost creată cea mai mare mască de protecție de pe glob. Simbolul speranței a fost, în ultimii ani, masca medicală, iar managementul pandemiei COVID-19 a fost unul defectuos pentru Republica Moldova, țara clasându-se într-un top negativ al fatalităților pandemice europene.

Masca are dimensiunile 45 metri X 28 metri și este cea mai mare din istoria mondială. Aceste dimensiuni au fost confirmate de mai multe persoane neutre: un inspector cadastral autorizat, un notar, un alt deținător al Premiului Guinness și un avocat. 

Masca a fost amplasată în cea mai importantă piață din Republica Moldova – Piața Marii Adunări Naționale, cu o istorie emblematică pentru țară. 

Potrivit președintelui Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, ”gestul a fost făcut cu scopul de a da o speranță tuturor – că prin eforturi comune vom învinge lupta cu pandemia COVID-19”.

”Pe continentul european a apărut un nou record – o mască de 1 260 metri pătrați și anual de 1 mai ne vom aminti de pandemie ca de un vis urât”, a mai adăugat liderul PACE.

Cele mai citite

Elisabeta Lipă anunță prima investiție pentru organizarea Campionatelor Mondiale de seniori la canotaj

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a anunţat, miercuri, un proiect privind realizarea unei piste olimpice de canotaj pe Lacul Pantelimon, acolo unde...

Putin: Rusia pierde 1 soldat la fiecare 5 soldați pierduți de ucraineni

Președintele Rusiei a vorbit în premieră într-un interviu acordat agenţiilor de presă străine despre pierderile din războiul din Ucraina. Vladimir Putin susține că raportul...

Cine câștigă și cine pierde din alegerile de duminică?

PNL-ul este cel mai evident câștigător. Prin comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare și depunerea de liste comune PNL-PSD, în mod clar, principalul beneficiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă