10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăMircea Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a fost demis

Mircea Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a fost demis

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, a fost demis. Se pare că printre motivele invocate se numără din cauza unor influențe politice și a gestionării defectuoase a unor informații.

„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Cu data de 2 septembrie 2022, comisar-șef de poliție Mircea Ion RUS a fost eliberat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și pus la dispoziție, conform articolului 27^21 litera d din Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului. Conform fișei postului, atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vor fi preluate de unul dintre cei doi adjuncți ai inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Conform unor citate de publicația Ziarul Clujean, se pare că printre motivele invocate pentru retragerea autorizației ORNISS se numără influențele politice și gestionarea defectuoasă a unor informații.

Mircea Rus a făcut-o pe iubita sa șef al Secției de Poliție nr. 3 Cluj

În martie 2022, Gazeta de Cluj scria că Mircea Rus a fost cercetat disciplinar după ce și-a instalat ilegal iubita în funcția de șef al Secției de Poliție nr. 3. Se pare că acesta a aranjat un concurs pentru ca aceasta să ocupe funcția respectivă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă