8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Muncii, despre reducerea CAS

Ministrul Muncii, despre reducerea CAS

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că, în cazul în care coaliţia de guvernare decide reducerea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) cu 5%, măsura va fi pusă în aplicare.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este de acord cu reducerea CAS, Budăi a spus: “Dacă decide coaliţia, o punem în aplicare. Nu e o decizie pe care să o ia un ministru sau altul. Să se decidă politic şi vă comunic tot ce trebuie despre ea. Este o chestiune de Cod fiscal însă, iar Codul fiscal nu e la Ministerul Muncii”.

Ministrul Muncii a adăugat că a văzut că unele sindicate se opun acestei măsuri, dar şi o organizaţie patronală.

“Am văzut chiar şi o organizaţie patronală care se opune pentru moment acestei măsuri. Sindicatele au dreptate, se adânceşte într-adevăr deficitul, dar să nu panicăm oamenii, nu le scad pensiile. Nu înseamnă că pe viitor vor avea o pensie mai mică cei care contribuie acum”, a spus Budăi, citat de Agerpres.

Cîțu, despre reducerea CAS

Tot astăzi, preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirma că încearcă să îi convingă pe partenerii din coaliţia de guvernare să accepte reducerea CAS cu 5%.

“Sunt mai multe scenarii pe masă. Din punctul nostru de vedere, este măsura care ajută pe toată lumea şi nu discriminează. Eu am văzut tot felul de propuneri care vin pentru un anumit sector sau altul. Nu mi se pare normal. PNL vrea să îi ajute pe toţi românii, pe toţi angajaţii din România, nu doar pe unii sau pe alţii în funcţie de ce ministru are mai multă putere de convingere. (…) Mai sunt şi alte măsuri pe masă. În acelaşi timp, iarăşi nu pot să fiu de acord cu măsuri care cresc veniturile doar în sectorul bugetar, pentru că asta înseamnă implicit taxe mai mari pentru cei din sectorul privat şi nu putem să susţinem aşa ceva”, arăta Cîţu.

Săptămâna trecută, parlamentari liberali au depus un amendament pentru modificarea Codului fiscal, care prevede diminuarea contribuţiei pentru asigurări sociale cu 5%. 

Citește și:

Ciolacu, despre reducerea CAS: Liberalii poate au o lampă a lui Aladin -VIDEO

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă