Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marius Nica (Foto: Obiectiv.info)

Ministrul delegat Marius Nica a demisionat

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, și-a prezentat, vineri, demisia din Guvernul României.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2018 - 14:11

Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, anunță un comunicat de presă difuzat, vineri, de Guvernul României.

”Marius Nica a decis să-și înainteze demisia din funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 4 miliarde euro. În plus, în această perioadă au fost lansate apeluri de proiecte în valoare de 2,3 mld. euro (bani europeni) și au fost programate pentru lansare în următoarele trei luni alte apeluri în valoare de 2,4 mld. euro fonduri europene", precizează comunicatul.

"Mulțumesc miniștrilor din Guvernul României și reprezentanților Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister și colaboratorilor, alături de care am facut echipă, reușind astfel să obținem pentru România rezultate benefice pe termen lung. Urez succes în implementare beneficiarilor de fonduri europene și încurajez organizațiile să apeleze la acest tip de finanțări. Provocările anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari", a declarat ministrul Marius Nica.

Demisia acestuia intră în vigoare la data de 22 ianuarie, "pentru a nu perturba obligațiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegații a Comisiei Europene”, precizează comunicatul Guvernului.

Numele lui Marius Nica era, deja, pe lista celor despre care se spunea că nu se vor regăsi în formula viitorului Guvern, care va fi condus de premierul Viorica Dăncilă.

Comentarii