21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăMihai Chirică, sub control judiciar. Primarul Iașiului a fost suspendat din funcție!...

Mihai Chirică, sub control judiciar. Primarul Iașiului a fost suspendat din funcție! Ce acuzații îi aduce DNA

Mihai Chirică a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut vineri, 4 februarie de procurorii DNA. Primarul Iașiului este acuzat de fas intelectual în fomă continuată.

Mihai Chirică, primarul Iașiului, a intrat în vizorul DNA și a fost plasat sub control judiciar. Edilul Iașiului este plast sub control judiciar pentru 60 de zile. El este acuzat de fals intelectual în formă continuată și de instigare la uzurparea funcției. Alături de Chirică este anchetat și Gabriel Harabagiu, fostul viceprimar al orașului.

Mihai Chirică, sub control judiciar. Ce acuzații îi aduc procurorii

Conform procurorilor, Mihai Chirică și Gabriel Harabagiu au semnat mai multe documete prin care se aproba construirea și extinderea unui imobil din Iași.

Blocul, însă, ar fi fost construit și întabulat ilegal. Se pare că imobilul are mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație. La fel și suprafața acestuia care este mai mare decât cea aprobată în planul urbanistic zonal.
Întabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi făcut cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iași.
Pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcției ar fi existat trei variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul. „Toate variantele au avut același număr de înregistrare și aceeași dată. Emiterea certificatului a creat, pentru societatea beneficiară, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil”, arată DNA.

Primarul Iașiului, suspendat din funcție

Pe tot parcursul controlului judiciar, persoana în cauza nu mai are voie să-și exercite funcția pe care deținut-o când a comis ilegalitatea pentru care este, în prezent, anchetat. Cum Chirică a fentat legea pe când era primar, iată că pentru 60 de zile va trebui să-și părăsească biroul din primărie. În cazul în care primarul nu va respecta controlul judiciar, el ar putea fi arestat la domiciliu sau chiar arestat preventiv. Ce i se interzice primarului? Să nu-șimai exercite funcția de primar, să nu părăsească țara, să se prezinte la audieri ori de câte ori i se solicită.
În acest caz sunt cercetate și alte persoane, mai arată DNA.

Mihai Chirică plasatsub control judiciar nu-și recunoaște vinovăția. El a susținut că este nevinovat și că are “conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui Dumnezeu”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă