26.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăPoliticăMihaela Ciochină, noul judecător CCR numit de președintele Iohannis

Mihaela Ciochină, noul judecător CCR numit de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a numit-o luni judecătoare la Curtea Constituțională (CCR) pe Mihaela Ciochină, consilier prezidențial, șefa Departamentul Constituțional Legislativ din Administrația Prezidențială, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, președintele Iohannis a semnat luni decretul privind numirea acesteia în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Ciochină se alătură astfel lui Bogdan Licu și Iuliana Scântei, numiți judecători la CCR din partea PSD (Camera Deputaților) și PNL (Senat).

Consilier Prezidențial – Departamentul Constituțional Legislativ

Mihaela Ciochină (n. 1967) este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale (1992).

A participat la seminarii interne și internaționale pe probleme de tehnică legislativă, proceduri parlamentare, statutul funcționarului public. Din anul 1992 și până la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții, de la cele de execuție până la funcția de director general al Direcției generale legislative, potrivit Administrației prezidențiale.

A colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislației din diferite domenii și cu Institutul European din România și Institutul Național de Administrație Publică în cadrul activităților de formare continuă a funcționarilor publici. Desfășoară activitate didactică în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ministerul Justiției, selecție pentru magistratul de legătură în Italia. Ce recomandă Gorghiu

Ministerul Justiţiei (MJ) desfăşoară, în această perioadă, procedura de selecţie a magistratului de legătură în Italia.Potrivit ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, candidaţii îşi pot depune...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă