13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăMarian Vanghelie rămâne în libertate, sub control judiciar. Mesaj pentru „turnătorul” Piedone

Marian Vanghelie rămâne în libertate, sub control judiciar. Mesaj pentru „turnătorul” Piedone

Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri contestaţia DNA şi a decis ca fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie să fie cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar. El este anchetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, în legătură cu achiziţii de produse la preţuri supraevaluate.

Procurorii au solicitat în instanţă arestarea a 13 inculpaţi din acest dosar: fostul primar Marian Vanghelie; Paul, fratele lui Vanghelie; Marian Leonard Petre, fost director general al SC Economat Sector 5 SRL; Floricica Carmen Rămulescu, fost director achiziţii în cadrul Economat; Marian Lupaşcu, fost director general la SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA; Loredana Ionela Zidărescu, fostă şefă a Direcţiei Investiţii şi Achiziţii Publice la societatea anterior menţionată, dar şi şapte administratori de societăţi comerciale.

Pe 15 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a şase oameni de afaceri, ceilalţi inculpaţi, printre care Marian Vanghelie şi fratele său, Paul Vanghelie, fiind plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Ulterior, DNA a făcut contestaţie, respinsă miercuri de Curtea de Apel Bucureşti.

Mai mult, Curtea de Apel Bucureşti a înlăturat din măsura controlului judiciar impus de Tribunalul Bucureşti mai multe interdicţii pentru inculpaţi, Marian Vanghelie având acum voie să se apropie şi să comunice direct cu fratele său, Paul Vanghelie.

Dispoziția judecătorilor

„Înlătură din conţinutul controlului judiciar dispus faţă de inculpatul Vanghelie Marian Daniel obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect, pe nici o cale, cu inculpatul Vanghelie Paul. Înlătură din conţinutul controlului judiciar dispus faţă de inculpatul Vanghelie Paul obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect, pe nici o cale, cu inculpatul Vanghelie Marian Daniel. Menține celelalte dispoziții care nu contravin prezentei”, se arată în dispoziția judecătorilor.

Cristian Popescu Piedone l-ar fi turnat la DNA pe Vanghelie

Marian Vanghelie, mesaj pentru Piedone: „Nu rămâne nimic neplătit în viață”

La ieşirea din sala de judecată, Vanghelie i-a transmis un mesaj actualului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce în presă au apărut informaţii că acesta l-ar fi „turnat” la DNA.

„Nu ştiu ce să vă zic de domnul Piedone. Eu vă zic aşa: viaţa e complicată şi în general ce dai, aia primeşti. Dumnezeu veghează asupra tuturor. Nu mă refer la dosarul penal (dosarul Colectiv, în car Piedone este condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță – n.r.), mă refer la modul general. În viaţă, dacă faci lucruri care nu sunt corecte şi încerci să păcăleşti pe cineva, îţi vine ca un bumerang la un moment dat, peste un an, peste doi. Nu rămâne nimic neplătit în viaţă”, le-a spus Marian Vanghelie jurnaliştilor, potrivit Agerpres.

Vanghelie, „îngândurat” în legătură cu decizia pe care o va lua instanţa

„Normal să fii puţin îngândurat, nu poţi să fii lejer, că pur şi simplu este o altă instanţă care analizează, dar am încredere că lucrurile se analizează corect şi atunci cred că Dumnezeu ne va ajuta (…) Nu există prejudiciu, că nu se poate calcula, trebuie expertiză (…)”, a mai spus Vanghelie, potrivit Agerpres. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă