Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Lumea Justiției va face plângere la CNCD împotriva Laurei Kovesi și a lui Klaus Iohannis

Site-ul Lumea Justitiei (LUJU) anunță că va depune, luni dimineață, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminării, o plângere împotriva lui Klaus Iohannis si a Laurei Codruța Kovesi.

Mihai Diac 0 comentarii

16.02.2018 - 22:27

Redacția Lumea Justiției a anunțat, vineri, că va depune la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) o plângere împotriva șefului statului, Klaus Iohannis, precum și împotriva șefei DNA, Laura Codruta Kovesi, "pentru repetatele lor afirmatii, care in opinia noastra constituie discriminari la adresa cetatenilor care se afla in proceduri judiciare, incitand astfel populatia la ura sau desconsiderare impotriva acestei categorii de persoane, care beneficiaza conform Constitutiei de prezumtia de nevinovatie".

LUJU pregătește acest demers întrucât consideră că Iohannis și Kovesi, prin declarațiile lor publice, încalcă prezumția de nevinovăție și Legea privind combaterea discriminării.

"De ceva vreme, la vedere, in piata publica, indivizi precum Klaus Iohannis si Laura Kovesi, care se poarta din inaltele lor functii de parca ei ar fi stapanii Romaniei si ne-ar decide soarta, arunca anatema pe cine nu le convine. Acesti doi indivizi instiga la discriminare, desfid cetatenii si batjocoresc Drepturile Omului folosind etichete: “penali”, “festivalul inculpatilor”, “nu raspund unor inculpati” si alte variatiuni pe aceasta tema, incalcand prezumtia de nevinovatie si legea privind combaterea discriminarii. Cu consecinte nefaste in societate impotriva tintelor lor. (...) Chiar si un condamnat are dreptul sa nu fie anulat ca individ in societate, si mai cu seama dupa ce si-a ispasit pedeapsa. Dupa cum pedeapsa penala are rol de reeducare si nu de expunere oprobriului public sau excluderii din punct de vedere social", argumentează LUJU.

Comentarii

loading...